Home / Derveni Info

Derveni Info

Aksident i rëndë rrugës Radushë – Tetovë

Një aksident i rëndë sapo ka ndodhur rrugës së vjetër Radushë – Tetovë ku një veturë është rotullisur duke shkaktuar dëme materiale. Sipas informacioneve të para nuk ka të lë.nduar por presim konfirmime për këtë rast të zbardhet, policia është rrugës për të hetuar rastin e plotë. Ja apeli i …

Read More »

Edi Ramës i këndojnë si Enver Hoxhës në Tepelenë

Hapja e takimi të djeshëm të Partisë Socialiste në Tepelenë u bë nga Golik Ali Jaupi. Ky i fundit njihet si personazhi që i ka thurur këngë Enver Hoxhës në kohën e komunizmit. Madje disa kohë më parë doli dhe një video e tij duke kënduar me kandidatin e Bashkisë …

Read More »

Gryka e Dervenit pushtojnë malin e Lubotenit

Bjeshkatarët e Shoqatës Malore “Gryka e Dërvenit” sot u bashkangjitën organizimit të Federatës Alpiniste të Kosovës në marshin e organizuat për në majën e Lubetenit 2498 m. Kjo shoqatë e vetmja në rajonin e komunës së Sarajit kojet e fundit është shum aktive dhe sukseset e tyre shtrihen në gjith …

Read More »

Rruga nr.3 në Saraj në gjendje të mjerueshme

Edhe pse Saraji eshte nje nder 10 komunat e kryeqytetit, infrastruktura lokale eshte ne gjendje te mjerueshme.  Lexuesit tane panderprere na parqesin hallet dhe problemet e shumta me infrastrukturen, te cilat siç thone ata disa here ia kane percjelle edhe organeve kompetente gjegjesisht Komunes se Sarajit, por duket se ata …

Read More »

Shembull i mirë

Fshati Rashçe, me berberin më të talentuar në Derven Ndonëse të gjithë jemi koshient që berberi i ri Enis Bakiu, shumë shpejt u ngjit në piedestalin e merituar. Sigurisht që, pjesë e këtij suksesi është puna dhe talenti i tij. Tashmë banorët e fshatit Rashçe, por jo vetëm, kanë krijuar …

Read More »

Edhe Bojana me xhami të Re

Edhe fshati Bojanë ka filluar punët për ndërtimin e Xhamisë së re e cila ka qenë nevojë e kahmotshme e banorëve të Bojanës. Xhamia e Re do të ndërtohet në vendin e njejtë ku deri tash ka qenë xhamia e fshatit. Me iniciativë të banorëve të Bojanës, këto ditë ka …

Read More »

Parking i ri në Radushë

Bashkësia Lokale-Radushë ka rregulluar parkingun e fshatit me ndihmën e biznismenit, Ismalaki Sejfulla ku mund lirisht të parkohen veturat e banorëve she misafirëve të Radushës. Bashkësia Lokale Radushë apelon në mënyrë shumë njerzore që veturat mos ti parkoni para kafeneve dhe shitoreve. Ju falemenderit për mirëkuptimin! BL Radushë

Read More »

Hidhen themelet e çerdhes në Kondovë

Pas shumë viteve pritje dhe premtime kete vit filloi ndërtimi i çerdhes për fëmijë në Kondovë. Fillimi i punimeve siç kemi njoftuar edhe më herët filloi këtë vit me pastrimin e vendit te baraka e Komunës së vjetër të Kondovës. Javën që kaloi u bë edhe hedhja e themeleve të …

Read More »