More

  BFI KA NJË APEL DREJTUAR NËPUNËSAVE FETARË DHE XHEMATIT NË PËRGJITHËSI

  - Marketing -

  – Të thirret SALAT për të paralajmruar faljen e namazit të Fitë Bajramit

  Bashkësia Fetare Islame në RMV edhe njëherë u bënë apel nëpunësave fetarë dhe xhematit në përgjithësi që me 24 Maj të këtij viti, (e dielë), pra ditën e Fitër Bajramit, me përpikëshmëri t`i përmbahen Protokolit, respektivisht masave për faljen e namazit të Fitër Bajramit, të përgatitura nga Rijaseti i BFI-së në RMV, e që ditë më parë u bënë publike për opinion. Kjo, me qëllim që të ruani shëndetin tuaj dhe shëndetin e të tjerëve nga pandemia Kovid 19, e cila ende është prezente në vendin tonë dhe më gjërë.
  Ndërkaq, nga muezinat e xhamive kërkohet që atë ditë, pesëmbëdhjet 15 minuta para faljes të namazit të Fitër Bajramit, përmes minareve të thirrin Salat, për të lamëruar hyrjen e kohës për faljen e namazit të Fitër Bajramit.
  Me këtë rast lusim Allahun xh.sh. që të gjithë besimtarëve islamë t`ua pranojë ibadetet e bëra gjatë muajt Ramazan dhe për ta t`i shpërblejë me shpërblimet e Tij ta pakufishme. Dhashtë i Madhi Zot që t`i përjetojmë edhe shumë ramazane tjera.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Sh.M “Saraj” ka një njoftim për nxënësit dhe prindërit

  Protokolli për veprim në SHMQSH “SARAJ”-Shkup, gjatë regjistrimit të nxënësve në vitin e parë në vitin shkollor 2020/2021, i...

  Refuzojnë anketimin për coronavirus, policia e Maqedonisë do të asistojë

  Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Qendrën për Shëndet Publik dhe me asistencë të MPB-së, sot do të bëjnë...

  Besimtarët e propozojnë Dr.Zekirija Bajramin në garën për udhëheqës të BFI-së

  Ditëve të fundit, pas zhvillimeve më të reja në Bashkësinë Fetare Islame, në rrjetet sociale po marin hov komentet,...

  Gjendja e jashtëzakonshme vazhdohet për dy javë, Pendarovski: Vendimi, për shkak të rritjes së infektimeve

  Gjendje e re e jashtëzakonshme dhe thirrje për zgjedhje. Kreu i shtetit Stevo Pendarovski shpalli gjendje të re të...

  - Marketing -

  - Marketing -
  - Marketing -