Home / ARSIMI

ARSIMI

Udhëheqsia e shkollës fillore “Bajram Shabani” Kondovë , ka një njoftim të rëndësishëm për prindërit

Drejtoria e shkollës fillore ” Bajram Shabani” Kondovë lajmëron prindërit në lidhje me ndihmat sociale dhe për shtesat fëmijërore , njofton derveni.info. “Lajmërim: ( Për ata që marin ndihma sociale dhe shtesa fëmijërore) Lajmërohen të gjithë prindërit dhe nxënësat e Kondovës që nga e hëna në shkollë të marin vërtetime …

Read More »

KONKURS për ndarjen e bursave për studentët të rregullt të regjistruar në studimet deridiplomike nga cikli i parë të universiteteve publike dhe private dhe institucioneve të arsimit të lartë

Në zbatim të nenit 49 paragrafi 1 të Ligjit për Standardet e Studentëve (“Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë s ëVeriut” Nr. 15/13, 120/13, 41/14, 146/15, 30/16, 178/16, 64/18 dhe 20/19) dhe nenit 2 të Rregullores për llojin e bursave studentore dhe mënyrën e ndarjes së bursave studentore (“Gazeta Zyrtare …

Read More »

SAShK-u vendosi të shkojë në grevë të përgjithshme

Sindikata e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SAShk) sot ka bërë të ditur se do të shkojë në grevë të përgjithshme, pasi për kryesinë nuk është e pranueshme rritja prej 10 për qind e propozuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV). Në seancën e sotme të Këshillit të …

Read More »

Mbahet Orë poetike në Kanjonin e Matkës

Dje në Kanjonin e Matkës për herë të parë u organizua orë poetike me moton “Poezi dhe Natyrë”. Ky event i organizuar nga Shoqata për promovim dhe turizëm “Matka ADVENTURE” në bashkëpunim me “ABC Poetike” grumbulloi në një vend nxënësit disa shkollave fillore poetë të rinj, si dhe dashamirë të …

Read More »

Nxënësit vijojnë të mësojnë në librat plot me gabime

Edhe gati dy muaj nga fillimi i vitit shkollorë, një numër i madh i filloristëve por edhe i atyre të shkollave të mesme vazhdojnë të përballem me mungesën e librave. Shumica e prindërve, në mungesë të teksteve shkollore, kanë vendosur që të bëjnë fotokopje duke shpenzuar shuma të majme parash. …

Read More »