Home / ARSIMI (page 2)

ARSIMI

Paralelja në Idirizovë, Ademi premton zgjidhje

Ministria e Arsimit do të japë leje për hapjen e paraleles në gjuhën shqipe në Shkollën Fillore“ Njegosh” në Idrizovë, në të cilën nxënësve pas klasës së pestë deri në klasën e nëntë, u mohohet e drejta që mësimet t’i ndjekin në gjuhën shqipe. Alsat informoi për problemin në fjalë …

Read More »

Studeniçani me numër rekord të nxënësve

Kur në shumicën e rajoneve të Maqedonisë së Veriut numri i nxënësve për çdo vit reduktohet dhe mbyllet nga një paralele, në Sh.f. “Naim Frashëri” në Studeniçan ndodh e kundërta. Vetëm në vitin shkollor 2019/2020, në bankat shkollore janë ulur 224 nxënës të klasës së parë. Ky numër vitin e …

Read More »

Sa paguhen mësimdhënësit në Maqedoni, Kosovë e Shqipëri

Maqedoni -arsimi fillor: 21.660 den. (352€); -arsimi mesëm: 22.500 den.(365€); Kosovë -arsimi fillor: 478€; -arsimi mesëm: 549.7€ Shqipëri -cikli i ulët-9 vjeçar: 57.765 lek (472€); -cikli i lartë- 9 vjeçar: 62.027 lek (507€); -arsimi i mesëm: 62.141 lek (508€). *Të gjitha pagat janë të llogaritura me fond të plotë të …

Read More »

Nxënësit shqiptarë mësojnë në gjuhën maqedonase

Dhjetëra nxënësve shqiptarë të shkollës fillore “Njegosh” në Idrizovë, tashmë disa vjet u mohohet e drejta që nga klasa e pestë e deri në të nëntën të ndjekin mësimet në gjuhën shqipe. Të revoltuar për këtë situatë, prindërit dhe fëmijët kanë bojkotuar mësimin dhe shtojnë se i njëjti do të …

Read More »

Arsimtarët në grevë, të hënën s’ka mësim

Arsimtarët nesër nuk do të pranojnë nxënës në ditën e parë të vitit shkollor. Do të hynë në grevë paralajmëruese pasi nuk është arritur asnjë marrëveshje me Ministrinë e Arsimit, bëri të ditur kryetari i sindikatës, Jakim Nedellkov. Greva do të zgjasë vetëm nesër, ndërsa të martën do të ketë …

Read More »

Bashkëpunim për avancimin e arsimit sipërmarrës në shkollat e mesme

Vazhdon bashkëpunimi ndërinstitucional dhe ndërorganizativ për mbështetjen dhe përforcimin e arsimit sipërmarrës në shkollat e mesme në vend, me qëllim krijimin e rinisë së motivuar për inicimin dhe realizimin e biznes-ideve personale, që do të jenë rrëfime të suksesshme falë përvetësimit të shkathtësive për liderizëm, punës në ekip, organizimit, prezantimit, …

Read More »