Home / ARSIMI (page 4)

ARSIMI

Ademi: Po ndërmarrim reforma thelbësore në arsim

Ministri i Arsimit dhe Shkencës i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Arbër Ademi, në një konferencë të përbashkët për media me zëdhënësin e qeverisë, Muhamet Hoxha, njoftuan për vendimet e marra nga mbledhja e 143-të e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, raporton Anadolu Agency (AA). Zëdhënësi Hoxha njoftoi se qeveria …

Read More »

Botohet libër i ri për Mikrotoponiminë e Dërvenit

Këto ditë vjen në dritë libri më i ri i Prof.Xhemaludin Idrizit kushtuar Dërvenit rrespektivisht monografia me titull “Mikrotoponimia e Dërvenit të Shkupit”. Botimi i këtij libri është finansuar nga Ministia e Kulturës së RMV, dhe paraqet një vepër  të rëndësisë faktografike për rajonin dhe për studjuesit si dhe i …

Read More »

Diplomuan 215 medresantë

Më 4 korrik, 2019, në Medresenë Isa Beu në Shkup, janë ndarë diplomat për 215 medresantët e diplomuar në këtë vit shkollor (2018/2019). Në manifestimin e organizuar me këtë rast, në Qendrën në Kondovë, ka marrë pjesë kreu më i lartë i Bashkësisë Fetare Islame, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, …

Read More »

Regjistrimet nëpër shkolla, interesim i lartë në drejtimet profesionale në “Maria Kiri Sklodovska” tre herë më shumë se viti paraprak

Këtë vit shkollat e mesme profesionale po fitojnë terren përkundrejt gjimnazeve, sa i takon interesimit të nxënësve për t’u regjistruar. Madje në Shkollën e  Mesme Profesionale “ Marija Kiri Sklodovska” ku ka shumë drejtime me persp ektivë, për herë të parë ndodhë që numri i nxënësve që kanë aplikuar për …

Read More »

Kjo shkollë nuk është në Zvicër por në Kosovë (FOTO)

Shkolla fillore “Dëshmorët e Kombit” në fshatin Shqiponjë, në komunën e Gjakovës, po mahnitë të gjithë me rregullimin dhe mirëmbajtjen që ka, shkruan KultPlus. Ajo çka ka tërhequr më së shumti vëmendjen është oborri i shkollës i cili është i gjithi në gjelbërim dhe me lule. Kjo pamje fantastike e …

Read More »