Home / BIZNESI

BIZNESI

Xhemail Dauti takim me drejtorët e doganave të rajonit

Drejtori i kompanisë ,Dauti Komerc Xhemail Dauti, ka marë pjesë konferencën rajonale B2B e cila u organizua nga odat ekonomike në Maqedonisë së Veriut, Kosovës dhe Shqipërisë, e cila ka për qëllim thellimin e bashkëpunimit mes kompanive të rajonit si dhe tejkalimin e barierave doganore mes këtyre shteteve. Përveç panel …

Read More »

Formohet biznes klubi maqedono-zviceran

Rritja e bashkëpunimit dhe këmbimit tregtar përmes rrjetëzimit të kompanive, përforcimit të bashkëpunimit si dhe promovimit të përbashkët është qëllimi i Klubit maqedono-zviceran i formuar me përkrahje të Ambasadës Zvicerane dhe Lidhjes së Odave Ekonomike të Maqedonisë Veriore. Për kryetar të Klubit u zgjodh Jasminka Talevska, drejtor i kompanisë zvicerane …

Read More »

QEVERIA NDIHMON KATËR QYTETET MË TË NDOTURA

Pothuajse një muaj para fillimit të sezonit të ngrohjes banorët e katër qyteteve më të ndotura në vend do të kenë “privilegjin” t’i zëvëndësojnë koftorët me dru me aparate të reja inverter në vlerë deri në 60 mijë denarë, edhe atë plotësisht falas, njoftoi drejtori i Elektranave të Maqedonisë së Veriut, …

Read More »

Arrihet Marrëveshje me Kosovën

Nga takimi që patën sot në nivel ministrash përfaqesuesit e R.Maqedonisë se Veriut dhe R.Kosovës, menjëherë pas takimit në rrjetet sociale Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi njofton: “Arrihet marrëveshje me Kosovën. Ne jemi të bindur dhe besojmë se Kosova në afat sa më të shkurtër (ashtu siç u dakorduam) deri …

Read More »

QEVERIA PREMTON MILIARDA INVESTIME, EKSPERTËT SKEPTIKË

Kryeministri Zaev ka deklaruar se në Maqedoninë e Veriut do të investohen 5 miliardë euro. Ekspertët shprehen skeptikë. Dinamikat e deritashme të investimeve këto pritje i kthejnë në kufijtë e dëshirave “fantastiko-shkencore”.   Në kohën kur regjistrohet trend në rënie i investimeve, kryeministri Zaev ka bërë të ditur se në …

Read More »

Porsche Cayenne i ri i përforcuar e pamje të re

Kompania gjermane TechArt nga tani në ofertë ka edhe paketën e plotë për modifikimin e gjeneratës së tretë të SUV-it të Porsches, Cayenne – versionet Cayenne, Cayenne S dhe Cayenne E-Hybrid. TechArt për këtë Cayenne ka zgjedhur mbrojtësin e ri të përparmë shtesë (spoiler), set të ri të pragjeve, mbrojtësin …

Read More »

Evropa para një krizë të rëndë ekonomike

Mungesa e ekonomisë së Evropës mund të ketë efekte të rrezikshme. Një dekadë tjetër e humbur do të thellonte ndarjen në rritje midis Evropës urbane dhe rurale, do të privonte më shumë të rinj nga puna dhe do të ushqente paqëndrueshmërinë politike Evropa sapo duroi një dekadë të staniacionit ekonomik. …

Read More »