Home / DËRVENI (page 10)

DËRVENI

Banorët e Bukoviqit, një javë pa ujë të pijshëm

Banorët e fshatit Bukoviq të Komunës së Sarajit,  tashmë  gjashtë ditë nuk kanë ujë për pije. Ata që nuk kanë puse në shtëpitë e tyre , gjatë këtyre ditëve ujë kanë mbushur në çezmat që ndodhen  mbi fshatin Raoviq,  5 kilometra larg shtatit. Banorët thonë se kjo nuk është hera …

Read More »

Fshati Raçe pa ndriçim rrugorë

Banorët e f.Raçe ditëve fundit kane ngritur zërin kundër hajdutëve të parave të tyre që i paguajnë përmes faturave të energjisë elektrike. Edhe në rrjetet socijale por edhe direkt  jane drejtuar redaksisë tonë që të shkruajm për këtë  Sipas tyre ata ka një vit që presin riparim të ndriçimit publik …

Read More »

Aksident i rëndë rrugës Radushë – Tetovë

Një aksident i rëndë sapo ka ndodhur rrugës së vjetër Radushë – Tetovë ku një veturë është rotullisur duke shkaktuar dëme materiale. Sipas informacioneve të para nuk ka të lë.nduar por presim konfirmime për këtë rast të zbardhet, policia është rrugës për të hetuar rastin e plotë. Ja apeli i …

Read More »

Gryka e Dervenit pushtojnë malin e Lubotenit

Bjeshkatarët e Shoqatës Malore “Gryka e Dërvenit” sot u bashkangjitën organizimit të Federatës Alpiniste të Kosovës në marshin e organizuat për në majën e Lubetenit 2498 m. Kjo shoqatë e vetmja në rajonin e komunës së Sarajit kojet e fundit është shum aktive dhe sukseset e tyre shtrihen në gjith …

Read More »

Rruga nr.3 në Saraj në gjendje të mjerueshme

Edhe pse Saraji eshte nje nder 10 komunat e kryeqytetit, infrastruktura lokale eshte ne gjendje te mjerueshme.  Lexuesit tane panderprere na parqesin hallet dhe problemet e shumta me infrastrukturen, te cilat siç thone ata disa here ia kane percjelle edhe organeve kompetente gjegjesisht Komunes se Sarajit, por duket se ata …

Read More »

Shembull i mirë

Fshati Rashçe, me berberin më të talentuar në Derven Ndonëse të gjithë jemi koshient që berberi i ri Enis Bakiu, shumë shpejt u ngjit në piedestalin e merituar. Sigurisht që, pjesë e këtij suksesi është puna dhe talenti i tij. Tashmë banorët e fshatit Rashçe, por jo vetëm, kanë krijuar …

Read More »

Edhe Bojana me xhami të Re

Edhe fshati Bojanë ka filluar punët për ndërtimin e Xhamisë së re e cila ka qenë nevojë e kahmotshme e banorëve të Bojanës. Xhamia e Re do të ndërtohet në vendin e njejtë ku deri tash ka qenë xhamia e fshatit. Me iniciativë të banorëve të Bojanës, këto ditë ka …

Read More »