Home / DËRVENI (page 49)

DËRVENI

Shoqata Kulturore Artistike Duflla

Sh.K.A. DUFLLA është shoqatë joqeveritare e themeluar më 22 Prill 2016. Kjo shoqatë burron nga fshati Raçe dhe aktivitetet e saja do i zhvillon duke filluar nga vendi, me gjërë dhe jashtë vendit. Fshati Raçe karakterizohet si një ndër fshatrat me traditë kulture, fetare dhe arsimore prandaj mund të themi …

Read More »

Bjeshkatarët ecje në Zheden

Në organizim të Shoqatës Bjeshktare Shkupi, dje u realizua marshi bjeshkatarë në Malin Zheden (Malin e Etur), deri te maja Guri i Madh 1252 m lartësi mbidetare. Në këtë marsh/ecje morrën pjesë shumë adhurues të natyrës nga Bojana dhe gjithë Derveni, si dhe bjeshkatarët e Shoqatës Bjeshkatare Shkupi.  

Read More »

Fshati Kopanicë

Fshati Kopanice gjendet ne Komunen e Sarajit,Krahina e Dervendit ne lartesi 530 metra ne Malin Ljubin mirepo tani po zgjerohet edhe ne Fushen e fshatit Rreze Malit Zheden, Ky fshat ne veri,verilindje kufizohet me fsh.Rashce ,ne Lindje me fsh. Lubin ne Juglindje Me malin Ljubin,ne Jugperendim me Fsh. Bojane dhe …

Read More »

Krahina e Dërvendit

Krahina e Dërvendit përbëhet nga Gryka e Dërvendit dhe Lugina e Dërvendit : Gryka e Dërvendit shtrihet prej urës se f. Saraj deri te ura e f. Zhelinë ,në mes Shkupit dhe Tetovës. Lugina e Dërvendit shtrihet në rrjedhjen e Lumit Vardar prej f.Saraj deri te f.Orashte e poshtme. Rruga …

Read More »

Selim Imeri, ose me saktë Selim Bojana

Selim Imeri Figura dhe personaliteti i një atdhedashësi të madh 1927 – 1988 Selim Imeri, ose me saktë Selim Bojana, padyshim se është figura më e shquar dhe më e njohur ndër gjeneratat e fshatit Bojanë. S’do mend se ai me veprën dhe dashurinë e treguar ndaj Bojanës, ka lënë …

Read More »

Zendeli nga Bojana, “Schumacheri” shqiptar!

Talentet shqiptare vazhdojnë të shkëlqejnë në Evropë dhe atë në sporte të ndryshme. Njëri ndër ta është Lirim Zendeli nga  Dervendi Shkupit Poashtu nga Bojana, i cili se bashku me familje jeton në Gjermani. Zendeli është vetëm 13 vjec dhe shquhet në sportin, Kart Sport (Gokart) dhe pas dy vjetësh …

Read More »

Qendra Kulturore El-Kalem

Arnaqi e Poshtme, Qendra Kulturore ‘’El-Kalem’’ është organizatë joqeveritare. Me 18.01 2003 në bazë të nenit 43 dhe 45 të ligjit për shoqata joqeveritare dhe fondacione, Kuvendi themelues solli vendimin për themelimin e kësaj Qendre. Në Kuvend morën pjesë qytetarë të Arnaqisë së Poshtme dhe Arnaqisë të Epërme. Regjistrimi i …

Read More »