Home / DËRVENI (page 50)

DËRVENI

Filloi vendosja e pllakave të bekatonit në Bukoviç

Shkup, 11 maj – Kryetari i Komunës së Sarajit, Bekim Murati i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, ndoqën nga afër punimet për ndërtimin e rrugicave me bekaton pllaka në fshatin Bukoviç të Shkupit. Kryetari Bekim Murati tha se ky investim kapital me vlerë prej rreth disa mijë euro, edhe pse …

Read More »

EVN Maqedoni, hapet qendra ekspozuese “Matkë”

Hidrocentrali i vjetër “Matka” prej sot do të jetë qendër ekspozuese. Me këtë, Maqedonia është vendi i parë me Qendër të këtillë për energji elektrike në rajon. Përmes qendrave ekspozuese “EVN Maqedoni” tregon historinë për atë se si është prodhuar dhe si prodhohet tani energjia elektrike. Përmes eksponateve të këtilla, …

Read More »

Punë parktike për të qenë më afër tregut të punës

“Punë parktike për të qenë më afër tregut të punës” Vazhdojnë aktivitetet në Sh.M.Q.Sh ” Saraj” – Shkup nxënësit e drejtimit ekonomik,  bënë një vizitë në ndërmarrjen private “Dauti Komerc” një kompani gjigante . Po ashtu u bisedua për të kryer pjesën praktike në këtë kompani . Qëllimi i aktivitetit …

Read More »

Festë bjeshkatarësh sonte në Matkë

Mbrëmje bjeshkataresh sonte në Matkë në vendin e quajtur Lugu i dhive, ku janë tubuar bjeshkatarë nga të gjitha trojet shiptare, Tetova, Gostivari, Shkupi e Kosova. Darka në natyrë organizohet një natë para Marshit promovues të Shoqates Malore “GRYKA E DERVENIT” ,  i cili mbahet neser.

Read More »

Sot u mbajt festivali ” Saraj Fest”

SARAJ FEST është manifestim kulturor që tradicionalisht mbahet që nga viti 2011. Viteve tjera ky manifesim është mbajtur në qendrën rekreativo sportive Saraj dhe Liqeni Treska. Këtë vit për shkak të rrethanave shoqërore Saraj Fest  2017 është mbajur sot me datë 06.05.2017 në Sheshin e Famurit në Saraj. Pjesmarës të …

Read More »