Home / LAJME (page 130)

LAJME

Sh.M.Q.Sh Saraj-Shkup

Përshkrim i shkurtër historik për themelim: Lokacioni i shkollës: Shkolla ndodhet në territorin e komunës Saraj, në afërsi të Qendrës Tregtare “Saraj”, afër Urës së vjetër ose në hyrje të Sarajit , me ç’rast është shumë lehtë të gjendet si për nxënësit, për prindërit e poashtu edhe për të tjerët …

Read More »

Adrijus Company

Adrijus Company, u themelua në vitin 1992, duke filluar si një biznes familjar me dy të punësuar, të cilat gradualisht rritet në një kompani udhëheqëse në tregtinë. Në fillim aktiviteti kryesor i kompanisë është i bazuar në importimin e banane jeshile, Ndërkohe rritet edhe deshira per me shumë më tepër …

Read More »

VIDHEN KOMPJUTERË NË SHKOLLËN E KONDOVËS, DREJTORIA THOTË SE MUND TË RREZIKOHET TESTIMI EKSTERN

​Klasa e nëntë në shkollën fillore “Bajram Shabani” në Kondovë po mbanë orën e informatikës, mirëpo edhe pse kjo lëndë ka të bëjë me kompjuterët, të gjithë  ato janë jofunksionale. Kjo pasi që janë vjedhur kompjuterët kryesor gjatë pushimit dimëror. Ndihmësdrejtori i kësaj shkolle, Mensur Jakupi për TV21 theksoi se …

Read More »

Shkupi dikur kryeqyteti me më shumë shqiptarë në botë

​Shkupi ishte kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Maqedonisë. Gjatë periudhës ilire Shkupi ishte kryeqendër e Dardanisë dhe njihej me emrin Scupi.Kurse gjate periudhes osmane ishte kryeqendra e vilajetit te Kosoves. Shqiptarët sot përbëjnë rreth 30 për qind të popullatës së Shkupit. Dikur Shkupi ishte qyteti me popullatën më …

Read More »

Shoqata Kulturore Artistike Duflla

Sh.K.A. DUFLLA është shoqatë joqeveritare e themeluar më 22 Prill 2016. Kjo shoqatë burron nga fshati Raçe dhe aktivitetet e saja do i zhvillon duke filluar nga vendi, me gjërë dhe jashtë vendit. Fshati Raçe karakterizohet si një ndër fshatrat me traditë kulture, fetare dhe arsimore prandaj mund të themi …

Read More »