Home / VENDI (page 4)

VENDI

Studeniçani po urbanizohet

Pas ndërtimit të Sheshit të Studeniçanit, asfaltimit të rrugës kryesore si dhe ndriçimit të Sheshit kryesorë në Studeniçan, ditëve të fundit në rrugët dhe në Sheshin e Stdeniçanit është vendosur edhe sinjalizimi horizontal duke i vijëzuar kalimet e këmbësorëve dhe vijat e rrugës. Me këto investime të viteve të fundit …

Read More »

Derdhen materie helmuese nga F-ka OHIS në Shkup

Materie helmuese ka rrjedhur mbrëmë  nga shpërthimi i një cisterne brenda fabrikës kimike OHIS nga Shkupi. Siç njoftojnë mediumet maqedonase sot në mëngjes kanë reaguar banorët e lagjeve përreth të cilët kanë ndjerë erë të pakëndshne. Burimet e njejta përcjellin se gjat ditës në vend në vendngjarje kanë arritur ekipet …

Read More »

Ndotja enorme e ajrit, shkurtohet buxheti për ambientin

Në propozim buxhetin e vitit të ardhshëm pjesa e ndarë për mbrojtjen e ambientit jetësor, cilësohet si e pamjaftueshme sipas Ministrit të Ekologjisë Naser Nuredini. Ndonëse ndotja e ajrit tangon qytetarët në çdo sezon dimëror, nga Ministria e Financave vlerësuan se duhet ndarë 4,5 milion euro më pak sesa nevojat …

Read More »

Tërmet në Maqedoninë Veriore

Sot rreth orës 4 të mëngjesit një tërmet prej 2,3 ballë ka goditur rajonin mes Prilepit dhe Manastirit. Tërmeti është ndier në tërë rajonin e Pellagonisë dhe epiqendra njoftohet të ketë qenë afër qytetit të Prilepit.

Read More »