Home / VENDI / Shkup

Shkup

Masakër ekologjik në Liqenin e Matkës

Hidrocentrali Matka 2, javën e fundit po bën një masakër ekologjik në Liqenin e Matkës duke tharë rrjedhën e lumit Treska që e mbush Liqenin me ujë dhe kështu duke rrezikuar ekosistemin pikërisht në këtë kohë kur shumohet Trofta peshku i vetëm në këtë liqen. Nga fotot e siguruara nga …

Read More »

Studentët maqedonas peticion kundër ezanit në Shkup

Deri te qyteti i Shkupit është dërguar një peticion me të cilin do rregullohet siç thonë ato zhurma e cila vjen nga xhamitë të cilat janë afër amfiteatrit të Fakultetit të Shkencave Matematiko-Natyrore dhe kampusit të univerzitetit “Shën Qirili dhe Metodi”. Ato thonë se ezani i pengon në procesin edukativo …

Read More »

Kryetari Sadiku për vizitë zyrtare në Turqi

Me ftesë të Unionit Botëror të Komunave Turke (TDBB), kryetari i Komunës së Studeniçanit z. Azem Sadiku nga data 03 deri më 09 nëntor 2019, qëndroi për vizitë zyrtare në Republikën e Turqisë, si pjesë e programit për shkëmbim përvojash. Gjatë qëndrimit atje u realizuan shumë vizita në disa qytete, …

Read More »

Dëmtohet parku në Çair

Mbrëmë janë dëmtuar dhe vjedhur fidanet e mbjella para disa ditëve në Çair në afërsi të Ambulancës. Drejtori i NP “Parqe dhe Gjelbërime” ka njoftuar përmes një postimi në rrjetet sociale duke publikuar edhe fotot e gjendjes së tanishme të parkut. Ja çka shkruan ai: ”Turp, turp, turp kjo ndodh …

Read More »

Studeniçani po urbanizohet

Pas ndërtimit të Sheshit të Studeniçanit, asfaltimit të rrugës kryesore si dhe ndriçimit të Sheshit kryesorë në Studeniçan, ditëve të fundit në rrugët dhe në Sheshin e Stdeniçanit është vendosur edhe sinjalizimi horizontal duke i vijëzuar kalimet e këmbësorëve dhe vijat e rrugës. Me këto investime të viteve të fundit …

Read More »