More

  Diplomuan 215 medresantë

  - Marketing -

  Më 4 korrik, 2019, në Medresenë Isa Beu në Shkup, janë ndarë diplomat për 215 medresantët e diplomuar në këtë vit shkollor (2018/2019). Në manifestimin e organizuar me këtë rast, në Qendrën në Kondovë, ka marrë pjesë kreu më i lartë i Bashkësisë Fetare Islame, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi, Kryetari i Kuvendit të BFI-së, Dekani i Fakultetit të Shkencave Islame, Drejtori i Medresesë Isa Beu, myftilerët e Myftinive të BFI-së, hoxhallarë, prindër, nxënës, nxënëse etj.
  Manifestimi ka filluar me leximin e një pjese nga Kurani i shenjtë nga hafëz Hamza Neziri. Fjalën e përshëndetjes e ka paraqitur Drejtori i Medresesë Isa Beu, prof. Ibrahim ef. Idrizi, ndërsa me fjalë rasti para të pranishmëve është paraqitur Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi.
  Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi i ka uruar medresantët e diplomuar, i ka përgëzuar profesorët dhe profesoreshat për punën e tyre, duke thënë që numri prej 215 medresantëve të diplomuar të jetë dhe një shifër e kualitetit të dëshmuar, sepse, ka thënë ai, vetëm puna cilësore dhe me përkushtim, e bërë në emër të Allahut (xh. sh.) mund të na çojë përpara, drejt arritjeve dhe sukseseve të reja.
  Pastaj Kryetari i BFI-së, Sulejman ef. Rexhepi, u ka ndarë diplomat pesë nxënësve të gjeneratës (nga një prej 5 subjekteve arsimore sa ka Medreseja Isa Beu gjithsej), të cilët ai personalisht i shpërblen me studim falas, për katër vjet, në Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup. Atyre po ashtu u ka ndarë edhe nga një komplet prej librave të tij që ka botuar më parë nën titullin e përbashkët “Për fe dhe atdhe”.
  Karakteristikë e kësaj gjenerate është se kanë dalë 3 hafëzë prej një klase, të cilëve Reis’ul-Ulema h. Sulejman ef. Rexhepi u ka ndarë Certifikatën e Hifzit.
  Programi është mbyllur me një fotografim të përbashkët.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  BFI KA NJË APEL DREJTUAR NËPUNËSAVE FETARË DHE XHEMATIT NË PËRGJITHËSI

  - Të thirret SALAT për të paralajmruar faljen e namazit të Fitë Bajramit Bashkësia Fetare Islame në RMV edhe njëherë...

  Është kryer me sukses transplantimi i parë i zemrës në Maqedoni

    Në Maqedoninë e Veriut është realizuar transplantimi i parë i zemrës. Operacioni që zgjati 6 orë në Klinikën Shtetërore...

  Grafite në betonin e Çairit! Shkruhen emrat e nxënësve të shkollave për rreth

  Ngjyroset betoni i vendosur në rrugën “Cvetan Dimov” tek Çairçanja në Çair. Iniciativa është ndërmarr nga Qyteti i Shkupit...

  Një lagje e Shkupit prej sot mban emrin e dëshmorit nga Bojana e Dervenit

  Në Orizare të Poshtme të Shkupit përurohet lagjja “Arben Bajrami” Me inciativë të qytetarëve të lagjes Orizare e Poshtme –...

  - Marketing -

  - Marketing -
  - Marketing -