More

  Gratë nuk u rezistojnë burrave që gatuajnë dhe pastrojnë

  - Marketing -

  Studim: Gratë nuk u rezistojnë burrave që gatuajnë dhe pastrojnë

  Man cooking, smelling aroma Original Filename: 200357416-001.jpg

  Nëse një burrë dëshiron të bëhet tërheqës mjafton të përgatis ushqim ose të pastrojë.

  Shkencëtarët kanë zbuluar se burrat që janë të përfshirë në punët shtëpiake bëhen më tërheqëse për femrat, kështu që është koha që këto të dhëna të funksionojnë në favor të tyre … dhe tonat, natyrisht.

  Bright Side ka përgatitur një përmbledhje të këtyre gjetjeve në mënyrë që t’i bëjmë ata të punojnë më shpesh, për të mirën e tyre.

  Falë sociologëve Scott Coltrane dhe Michele Adams nga Universiteti i Kalifornisë në Riverside, ne mund të shpjegojmë pse burrat duken më simpatikë kur kërkojnë një fshesë ose marrin rrobat. Në analizën e tyre të të dhënave nga Suplementi Amerikan për Zhvillimin e Fëmijëve të Studimit Panel të Dinamikës së të Ardhurave, ata zbuluan se gratë identifikojnë burrat që kryejnë më shumë punë pastrimi si më tërheqëse dhe më të dëshirueshëm.

  Gjetjet e tyre janë mbështetur nga Këshilli i Familjeve Bashkëkohore, i cili ka theksuar se tani që gratë gjithashtu punojnë me kohë të plotë, çiftet që ndajnë punët e shtëpisë në mënyrë të barabartë janë më të kënaqur me të gjitha aspektet e martesës së tyre.

  Ekspertë të tjerë e kanë verifikuar këtë përfundim me hulumtimet e tyre, si psikologu Dr. Gottman, i cili specializohet në marrëdhënie dhe martesë. Hetimet e Gottman e bënë atë të besonte se gratë identifikojnë pjesëmarrjen e burrave të tyre në shtëpi si një shenjë dashurie, gjë që i bën ata më të tërhequr drejt tyre.

  /derveni.info

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Vjosa Osmani tregon se a do ta braktisë LDK-në

  Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, tha se nuk do të largohet nga LDK-ja, edhe pas zhvillimeve të...

  KoronaVirusi: Infektohet një kryetar komune

  Virusi Korona po merr vrull në vendin tonë dhe politikanët nuk janë imun ndaj saj. Kryetari i parë i...

  A ka funksionarë shtetrorë të infektuar me Covid19?! Përgjigjet Ministri..

  Asnjë person i emëruar apo i zgjedhur në Qeveri nuk është në grupin te të cilët ekziston indikacion për...

  Maqedoni: Mijëra puntorë mbeten të pa punë

  Gati 15,000 punëtorë të hotelierisë janë larguar nga puna që nga paraqitja e koronavirusi. Hotelierët njoftojnë se nuk do...

  - Marketing -

  - Marketing -
  - Marketing -