More

  Ja kush është zv/ministri i ri i transportit nga Saraji

  Bashkimi Demokratik për integrim në qeverinë Zaev 2 përveç gjashtë minstrave ka marë edhe 5 poste të zëvendësministrave, dhe atë në MPB,në mbrojtje, transport, shendetësi dhe drejtësi.Por kush është zv/ministri i ri i transportit, Bekim Rexhepi?

  Ai është një kuadër i dëshmuar si profesionist në sferën ku ka vepruar ,e që vjen nga Dega e BDI-së Saraj dhe është antërë i Këshillit Mbykëqirës në këtë degë.

  Zëvendës ministri i ri i Transportit ka përfunduar studimet në Universitetin“Аmerican College”Shkup – Fakullteti Juridik, drejtimi i jurisprudencës,

  Bekim Rexhepi që nga viti 2008 ka bartur poste të rëndësishme si në nivel lokal, në atë qendrorë,e poshtu edhe në sektorin civil. Karierën e tij profesionale e ka filluar në vitin 2005-2006 si këshilltarë për ndihmë juridike në proektin për të Drejtat e njeriut finansuar nga OSBE-ja, nga viti 2007 deri në 2008 është zgjedhur këshilltarë komunal në komunën e Sarajit dhe më pas Shef I stafit në kabinetin e Drejtori të Fondit Pensional të Maqedonisë. Në vitin 2009 emërohet drejtor egzekutiv në Sh.A “Еnergjetika”-Shkup.

  Në vitin 2010, Rexhepi emërohet zv/drejtor në burgun e Indrizovës, ndërsa në vitin 2012 zgjidhet anëtarë i Këshillit Gjyqësorë Republikan pozicion të cilin e mban deri në dhjetor të vitit 2018.

  Gjatë kësaj periudhe Rexhepi ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në reforminin e drejtësisë si dhe në përfaqësimin e drejtë dhe adekuat të shqipëtarëve në gjyqësor. Në këtë periudhë është bërë edhe përfaqësimi më i madh i shqiptarëve në gjykatat e vendit duke filluar nga administrate gjyqësore deri në gjykatën Supreme.

  Zv/ministri i ri i Transportit, përveç angazhimit profesional ka qenë pjesëmarës edhe në një numër të madh të trajnimeve dhe konferencave ndërkombëtare, në vitin 2017 ka qenë pjesë e projektit për lidership. Në organizim të ambasadës së SHBA-ve në Shkup ai ka qëndruar në një vizitë dy javore në SHBA “International Visitor Leadership Program” .

  Gjatë periudhës 2004-2005, Rexhepi ka marë pjesë në trajnime të ndryshme të organizuara nga NDI dhe NDC, ndërsa në vitin 2001 në bazë të këtyre projekteve ka qenë praktikant në Parlamentin e Maqedonisë së Veriut. /Derveni.info

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Armiqësi familjare në Austri, prangosen dy persona nga Maqedonia

  Më 4 tetor 2020 rreth orës 16.00, një shtetas 23-vjeçar nga Maqedonia e Veriut në polici denoncoi se më...

  Filipçe: Gjendja me virusin është serioze dhe kritike

  Pasi u shënua numër rekord i rasteve të vdekjes nga KOVID-19 gjatë 24 orëve të fundit, ka reaguar ministri...

  Mjeku shqiptar në Gjermani tregon se kur do të jetë fundi i Koronavirusit

  Mjeku shqiptar internist kardiolog në Berlin, Ardian Mustafai, i cili njëherit është edhe nënkryetar i Shoqatës së Mjekëve Shqiptarë...

  Xhabir Emini zgjidhet kryetar i FRI-së

  Forumi Rinor Islam mbajti kuvendin e gjashtë zgjedhor. Të pranishëm në kuvend ishin një numër i madh i mysafirëve, si...