More

  Klubi Malor “Gryka e Dervenit” sot e pastroi Kanjonin e Matkës

  Alpinistët po tregojnë kujdes të veçantë për mirëmbajtjen dhe pastrimin e Kanjonit të Matkës.

  Klubi Malorë “Gryka e Dervenit” sot më 19 shtator 2020 organizoi aksion për pastrimin e Kanjonit të Matkës. Anëtarët e klubit të grumbulluar në ora 9:00 para Manastirit Shën Andrea, të përgaditur me doreza dhe qese plastike u nisën në shtegut të këmbësorëve përgjat liqenit të Matkës.

  U pastrua shtegu në gjatësi rreth 3 kilometra dhe u grumbulluan mbi 15 thasë të mëdhej me mbeturina, të cilat me ndihmën anijeve të Boat Trips&Kayaking Matka u transportuan deri në koshat e mbeturinave, njofton derveni.info. Kësaj inicijative iu bashkangjit edhe OJQ “4Selekt” nga Shkupi të cilët ndihmuan aksionin.

  Gjendja momentale e shtegut të këmbësorëve prej tek Restoran Kanjon Matka e deri tek shpella nënujore Vrello, përgjat të cilit çdo ditë kalojnë qindra turistë, për fat të keq është mbuluar nga mbeturinat si pasojë e papërgjegjsisë së vizitorëve por edhe neglizhencës së organeve kompetente. Prandaj organizimi i një aksioni të tillë ishte tejet i nevojshëm.

  /Derveni.info

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Izmit Nura emërohet zv/drejtor në Agjensionin për Emigracion

  Qeveria në seancën e sontme ka emëruar një pjesë të drejtorëve nëpër institucione të ndryshme ndërkohë që edhe ka...

  Kjo është lista e drejtorëve të emrëuar sonte nga Qeveria

  Qeveria në seancën e sontme ka emëruar një pjesë të drejtorëve nëpër institucione të ndryshme ndërkohë që edhe ka...

  Avni Rustemi emërohet zv/drejtor i Agjensisë për Rini dhe Sport

  Kryetari i Forumit Rinor të Bashkimit Demokratik për Integrim, Avni Rustemi u emërua zv. Drejtor i Agjencisë për Rini...

  Ekspozitë restrospektive e piktorit akademik Reshat Ameti në Galerinë Nacionale

  Në Galerinë Nacionale te Republikës së Maqedonisë së Veriut do të vendoset një ekspozitë retrospektive e piktorit akademik Reshat...