More

  Kush po pasurohet nga xhepi i puntorëve?!

  Ka zëra që punëdhënësit edhe pse ua kanë lëshuar punëtorëve rrogat minimale në llogarit e tyre nga 14.500, të njëjtit ua kanë kërkuar më pas e nga 4.000 deri në 6.000 denarë

  Shkup, 30 korrik – Në kulmin e krizës shëndetësore me pandeminë e virusit korona, pronarët e disa kompanive kanë keqpërdorur ndihmën shtetërore, dedikuar rrogave minimale për punëtorët. Përkundër faktit që ata kanë marrë ndihmë nga shteti për t’i paguar rrogat minimale të punëtorëve për muajt prill dhe maj, të njëjtit nuk e kanë bërë një gjë të tillë ose ju kanë lëshuar rroga më të vogla se minimalja. Ky keqpërdorim është zbuluar nga Drejtoria e të Ardhurave Publike (DAP), ku është publikuar abuzimi me ndihmën shtetërore nga punëdhënësit e disa kompanive,ndërkohë që dëmtuesit kryesor janë punëtorët. Kjo ndihmë iu dhurua kompanive për tejkalimin e krizës që e shkaktuan masat restriktive të marra nga Qeveria për ta parandaluar shpërndarjen e virusit korona.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Protesta në disa qytete të Maqedonisë kundër rritjes së çmimit të energjisë elektrike

  Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) para një jave ka publikuar informacionin se do të rritet çmimi i energjisë elektrike...

  Mohohet që vëllezërit nga Peja që vdiqën ishin të prekur me COVID-19

  Dy vëllezër nga Novosella e Pejës kanë ndërruar jetë brenda një nate. 85 dhe 78 vjeçari u raportua se kanë...

  Maqedonia e para me vdekje nga Covid19 në Ballkan

  Të dhënat flasin se Maqedonia e Veriut gjendet në mesin e 10 vendeve të Evropës sipas numrit të vik...

  VMRO i thotë PO kryeministrit shqiptar

  Larg syve të opinionit publik , të dy partitë maqedonase LSDM dhe VMRO po bëjnë përpjekje për të siguruar...