More

  Maqedoni, shpallet konkurs për bursë për qëndrime të shkurta studimor në Britani të Madhe


  Fondi i Britanisë së Madhe për Bursa ndan deri në 6 bursa për qëndrime të shkurtra studimore (nga 1 – 3 muaj) për hulumtuesit e rinj nga Republika e Maqedonisë së Veriut në institucionet përkatëse të arsimit të lartë dhe hulumtimit shkencor në Britaninë e Madhe për vitin 2021

  Nga Ministria e Arsimit dhe Shkencësthonë se bursa është 900 fund në muaj për universitetet jashtë Londrës dhe 1000 funta për institucionet në Londër për të mbuluar shpenzimet e akomodimit dhe ushqimit, ndërsa shpenzimet e udhëtimit i mbulon kandidati.

  Kushtet për aplikim:

  – Të kenë përfunduar studimet universitare akademike të ciklit të parë me notë mesatare mbi 8.00;

  – Njohja e shkëlqyeshme e gjuhës angleze;

  – Të mos jetë mbi moshën 30 vjeç;

  – Të posedoj pëlqim të siguruar nga një institucion i përshtatshëm nga Mbretëria e Bashkuar për realizimin e qëndrimit studimor.

  Dokumentet e kërkuara për aplikim:

  1. Lutje , përfshirë adresën e banimit, e-meil adresën dhe nr . e telefonit ;

  2. Biografi (CV);

  3. Propozim Programi për hulumtim, në njërën anë, formati A4;

  4. Pëlqimi i institucionit nga Britania e Madhe për të pranuar qëndrimin studimor;

  5. Kopjen e diplomës për arsimin e përfunduar;

  6. Dy rekomandime nga profesorë ose hulumtues universitarë, në zarfe të vulosura ;

  7.Vërtetim për njohjen e gjuhës angleze (TOEFL, IELTS ose të ngjashme) dhe

  8. Aplikimi i plotësuar (nga www.britishscholarshiptrust.org) dhe dy fotografi.

  Aplikimi i plotësuar dhe dokumentet e tjera të nevojshme të dorëzohen në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, në gjuhën angleze , në adresën: rr. „Shën Kirili dhe Metodi ”, nr. 54, 1000 Shkup, Njësia për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Arsim dhe Shkencë ndërsa afati i fundit për dorëzimin e dokumenteve është deri më 1 mars 2021.

  Informacionet më të hollësishme gjenden në : www.britishscholarshiptrust.org ose përmes postës elektronike: aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk.

   

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Është identifikuar lloji i virusit britanik në Maqedoni

  Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë analizës së të dhënave nga pacientët pozitiv në janar, në një laborator privat...

  Nga 1 shkurti e gjithë administrata të kthehet në punë

  Ministria për Shoqëri Informatike dhe Administratë propozon që më një shkurt e gjithë administrate të kthehet në punë, të...

  Një mijë euro për 1 vit të kaluar në shërbim! Ushtarët që kanë mbushur 45 vjet do të fitojnë shpërblim financiarë nga ARM

  Ushtarët profesionistë mbi 45 vjeç tani do të kenë mundësinë të largohen nga Ushtria me shpërblim financiar, i cili...

  Nëntë viktima dhe 394 raste të reja me Covid-19, qindra të shëruar

  Në 24 orët e fundit në vend janë kryer 2236 testime për koronavirus dhe prej tyre 394 kanë rezultuar...