Home / DËRVENI / Masakër ekologjik në Liqenin e Matkës

Masakër ekologjik në Liqenin e Matkës

Hidrocentrali Matka 2, javën e fundit po bën një masakër ekologjik në Liqenin e Matkës duke tharë rrjedhën e lumit Treska që e mbush Liqenin me ujë dhe kështu duke rrezikuar ekosistemin pikërisht në këtë kohë kur shumohet Trofta peshku i vetëm në këtë liqen. Nga fotot e siguruara nga derveni.info shihet rrjedha e thatë e lumit Treska dhe dallohet fare mirë disniveli i ujit. Ndyshe me Pendën Matka 2 menaxhon Kompania shtetërore ELEM e cila si Kompani shtetërore është e obliguar të rrespektojë normat pozitive për mbrojtjen e ambientit dhe ekosistemit të Liqenit të Matkës.(derveni.info)

About Derveni Info

Check Also

NP Higjiena Komunale Shkup do ta transportojë mbetjen e mbledhur nga aksioni i madh për pastrim i administratës shtetërore

“Të punësuarit në administratën e NP Higjiena Komunale-Shkup sot iu bashkëngjitën aksionit të madh për …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *