Home / LAJME / Ministri i shëndetësisë : Do të fillojë ndërtimi i Poliklinikës në Saraj

Ministri i shëndetësisë : Do të fillojë ndërtimi i Poliklinikës në Saraj

Buxheti për vitin 2020 në fushën e shëndetësisë do të arrijë deri në 7.1 miliardë denarë, prej tyre, 2.9 miliardë do të destinohen për sigurim shëndetësor. Janë ndarë mjete për fillimin e ndërtimit të Qendrës Klinike Universitare në Shkup, Poliklinikës në Saraj dhe Spitalin Special në Oteshevë, për vazhdimin e punimeve ndërtimore të Qendrës Klinike në Shtip dhe për ndërrimin e kazanit problematik të Spitalit Gjinekologjik dhe obstetrikë “Nënë Tereza” në Çair, transmeton Portalb.mk.

Siç deklaroi sot në konferencë për media ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, ky buxhet në vend të parë ka pacientët.

“Pacientët janë të vend të parë. Investojmë me plan, pas analizave të thella të sistemit, me qëllim që maksimalisht në mbrojtje dhe kujdes për pacientëve në avancimin e veprimtarisë shëndetësore”, tha Filiçe.

Në kuadër të buxhetit, 2.9 miliardë denarë janë ndarë për sigurim shëndetësor, 812 milionë denarë për ndërtim të qendrën klinike në Shkup dhe Shtip, 750 milionë denarë për sigurim të insulinave, 527 milionë denarë për shërim të sëmundjeve të rralla, 395 milionë denarë për imunizim, 209 milionë denarë për administratë dhe 207 milionë denarë për rinovim dhe mbindërtim të institucioneve të shëndetit publik.

Meqë janë paralajmëruar rritje për në fillim të vitit 2020, shuma e saktë se mjeteve në këtë drejtim nuk dihet nga ministri, sepse ajo është në Fondin për Sigurim Shëndetësor.

“Pjesa e pagave është në Fondin për Sigurim Shëndetësor. Në pjesën rritjes së pagave, në krahasim nga viti 2017, është rritur për thuajse 2 miliardë denarë”, tha Filipçe.

Siç deklaroi më tej Filipçe, në vitin 2020 pritet të përfundojnë punimet ndërtimore në Spitalin special për ortopedi dhe traumatologji në Ohër dhe Spitali i Përgjithshëm në Strumicë. Rikunstruime parashihen edhe në kulmin e Entit Nefrologjik në Strugë dhe dy blloqe të reja në Spitalin Psikiatrik në Demir Hisar.

About Derveni Info

Check Also

NP Higjiena Komunale Shkup do ta transportojë mbetjen e mbledhur nga aksioni i madh për pastrim i administratës shtetërore

“Të punësuarit në administratën e NP Higjiena Komunale-Shkup sot iu bashkëngjitën aksionit të madh për …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *