More

  Qeveria e miratoi Informatën për nominimin e Rekës së Thellë në Listën preliminare të UNESKO-s

  - Marketing -

  Shkup, 14 janar 2020  – Qeveria sot e shqyrtoi dhe miratoi Informatën lidhur me procedurën për nominimin e lokalitetit Reka e Thellë në Parkun nacional Mavrovë në Listën preliminare të UNESKO-s.

  “Lokaliteti Reka e Thellë si pjesë e Parkut nacional Mavrovë ka vlera të jashtëzakonshme natyrore të prezantuara përmes llojllojshmërisë së madhe biologjike dhe të peizazhit. Një nga karakteristikat themelore të këtij lokaliteti është pylli i vjetër (i virgjër) i ahut (Fagus sylvatica) që shtrihet në luginën e Rekës së Thellë në masivin malor të Korabit, me pothuajse kurfarë intervenimi të njeriut në 100 vitet e fundit, thekson shërbimi qeveritar për shtyp.

  Sipas Qeverisë, Reka e Thellë karakterizohet me llojllojshmëri të madhe biologjike, lloje të shumta endemike të bimëve dhe kafshëve. Ndodhet në zonën për mbrojtje të rreptë të Parkut nacional Mavrovë dhe në të janë të lejuara vetëm aktivitete shkencore-hulumtuese. /Derveni.info

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Sot fillon gjysmëvjetori i dytë, nxënësit kthehen në bankat shkollore

  Pas pushimit dimëror trejavësh, nxënësit sot i janë rikthyer bankave shkollore për gjysmëvjetorin e dytë të vitit shkollor 2019/2020. Mësimi...

  ALBIZ organizon Panairin e Bizneseve të Sarajit

  Fondacioni për zhvillimin e arsimit dhe kulturës ALBIZ edhe këtë vit organizon “Panairin e bizneseve të Komunës së Sarajit...

  U promovuan 13 automjete për nevojat e poliklinikave të Shkupit

  Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe dhe drejtorët e Shtëpisë së Shëndetit, Viktor Isjanovski dhe Besim Koka, sot kanë marrë...

  Nxënësit nesër kthehen në mësim

  Pas pushimit dimëror trejavësh, nxënësit nesër do të kthehen në bankat shkollore për gjysmëvjetorin e dytë të vitit shkollor...
  - Marketing -
  - Marketing -