More

  SH.M.Q.SH ” SARAJ” ftion 2 grante në Informatikë nga Meet and Code dhe TechSoup Europe

  - Marketing -

  SH.M.Q.SH ” SARAJ” ftion 2 grante në Informatikë nga Meet and Code dhe TechSoup Europe me projektet: 1. “Gjenerata 3D – 3D Modelimi dhe dizajnimi” dhe 2.”Programimi është edhe për vajzat” .

  Në partneritet me Meet and Code nga TechSoup Europe dhe dhe departamentin e Teknologjive të Informacionit ne SH.M.Q.SH. “SARAJ”, ne do t’u mësojmë nxënesve bazat e programimit dhe 3D-design. Kompjuterët në dispozicion, printerët 3D dhe licencat akademike për Solidworks do të na lejojnë të mësojmë 25 nxenes . Veçanërisht për javën e programimit, mësuesit e departamentit, në bazë të disiplinës për “Inxhinieria e Integruar e Kompjuterëve”, kanë zhvilluar një kurs që, sipas nivelit të kompleksitetit, është i kuptueshëm për nxenesit.
  Projekti do të zhvillohet nga programer profesionistë te IT. Programi i trajnimit përfshin:
  1. Sigurimi i njohurive teorike të dizajnit 3D.
  2. Zhvillimi i aftësive praktike për ndërtimin e objekteve më të thjeshta 3D.
  3. Njohja me ndërtimin e një printeri 3D.
  4. Përgatitja e modelit CAD dhe printimi i tij në një printer 3D.
  5. Prezantimi publik i projekteve që janë zhvilluar nga secili prej studentëve gjatë kursit. Pas përfundimit të programit të trajnimit, secili student merr një certifikatë dhe një model të printuar në një printer 3D.

  https://www.meet-and-code.org/mk/sq/event-show/2249

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Kryemuftiu Tërnava viziton BFI

  Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut, u.d. Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai,...

  Filloi asfalltimi i rrugës për Krushopek të epër

  Sot ka filluar asfalltimi i rrugës që lidh fshatrat Krushopek dhe Krushopek i epër. Ky projekt i shumëpritur nga...

  Ahmeti nga Gostivari: Më mirë Naseri se sa Zorani a Hristijani

  Shtabi Qendror Zgjedhor pranë Bashkimit Demokratik për Integrim në vazhdën e tubimeve nga qyteti në qyteti është duke marrë...

  Sela: Pritjet e qytetarëve dëshmojnë dështimin e qeverisjes aktuale

  Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela u bëri thirrje qytetarëve që të dalin sa më masivisht në zgjedhje,...

  - Marketing -

  - Marketing -
  - Marketing -