More

  Sot mblidhet Shtabi keyesor për menaxhim me Kriza


  Shtabi kryesor për menaxhim me kriza sot në orën 16:00 do të mbajë mbledhje, në të cilën, siç është paralajmëruar, duhet të shqyrtohet Projekt-plani i aksionit për luftë kundër pandemisë që e përgatitë Qendra për menaxhim me kriza (QMK).

  Në pajtim me Vendimin për gjendje të krizës, Shtabi kryesor për menaxhim me kriza mbrëmë në QMK tashmë mbajti mbledhje. Pas diskutimit konstruktiv dhe të shkurtë, kumtoi, u konfirmua korniza e aktiviteteve të institucioneve në kontekst të miratimit të planit të aksionit.

  Me Shtabin kryesor kryesoi u.d. drejtor i QMK-së, Stojançe Angellov, ndërkaq mprën pjesë përfaqësues të subjekteve të cilat janë pjesë e Sistemit për menaxhim me kriza, të emëruar në pajtim me Ligjin për menaxhim me kriza – ministrinë e Punëve të Brendshme, ministrinë e Shëndetësisë, ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve, ministrinë e Mbrojtjes, ministrinë e Punëve të Jashtme dhe udhëheqësin e Grupit për vlerësim, si dhe udhëheqësin e Ndihmës së shpejtë mjekësore në Shkup, drejtorin e Drejtorisë për mbrojtje dhe shpëtim, si dhe përfaqësues të Armatës, Agjencisë për zbulim, drejtorisë për siguri të informatave të klasifikuara dhe Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

  Sipas QMK-së, Vendimi i sjellur për gjendje të krizës në territorin e shtetit është në drejtim të mbrojtjes së shëndetit publik në kushte të pandemisë, sigurisë së popullatës dhe për parandalim të KOVID-19.

   

   

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  704 gjoba për mosmbajtjen e maskës

  Gjatë 24 orëve të fundit në territorin e vendit tonë janë regjistruar 704 gjoba për mosmbajtjen e maskës. Nga Ministria...

  Sot mblidhet Shtabi keyesor për menaxhim me Kriza

  Shtabi kryesor për menaxhim me kriza sot në orën 16:00 do të mbajë mbledhje, në të cilën, siç është...

  Komunikacioni zhvillohet pa pengesa, pajisjet dimërore, të detyrueshme

  Komunikacioni në rrugët shtetërore po zhvillohet nëpër disa rrugë kryesisht të thata. Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve...

  Ndihmës sekretari shtetrorë i SHBA-ve, pjesmarrës në Forumin Energjetik të Maqedonisë

  Ndihmës sekretari shtetrorë i SHBA-ve, z. Fransis Fenon paralajmëron pjesmarrje në Forumin Energjetik të Maqedonisë Thirrja për regjistrim dhe pjesëmarrje...