More

  Studentët e UNT-së vizitojnë Kompaninë UKA Komerc në Saraj

  - Marketing -

  Universiteti ‘Nënë Tereza’ në Shkup në kuadër të lëndës Operacionet Teknologjike II dhe Bazat e Inxhinierisë Ushqimore sëbashku me studentët e vitit të dytë dhe tretë të programit studimor Teknologji Ushqimore, realizuan një vizitë në fabrikën e mishit UKA Komerc në Shkup.

  Gjatë vizitës studentët të udhehequr nga Mr.Sc Zimere S. Musliji dhe Mr.Sc Drita Abazi, u njoftuan me pjesët e ndryshme të fabrikës dhe u përqëndruan në pjesën ku përpunohet mishi për t’i parë në praktikë proceset e prodhimit të cilat i mësojnë në lëndët paraprake. Studentët patën mundësi të vëzhgojnë në praktikë disa nga pajisjet e nevojshme për realizimin e proceseve në përpunimin e produkteve të mishit.

  Pjesëmarrës ishin edhe profesorë dhe studentë nga Hungaria nga Univerziteti Szeged të cilët janë vizitor në Fakultetin e Shkencave Teknologjike, nëpermjet rrjetit CEEPUS.

  Ishte vizitë e suksesshme dhe të tilla planifikohen të realizohen rregullisht. Në këtë mënyrë mund të ndikojmë ne rritjen e motivimit të studentëve dhe komplementimin e njohurive të tyre teorike nëpërmjet vëzhgimit të shembujve praktik në industri.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Një ditë e bukur në mal, larg traumës së pandemisë

  "Sot, ne një grup adhuruesish të natyrës, nën organizimin e Shoqatës Malore "Gryka e Dervenit", për disa orë u...

  Muça: Kalaja e Shkupit nuk do jetë kurrë e braktisur, ne po ia rikthejm bukurinë me punën tonë!

   “Kalaja e Shkupit nuk do jetë kurrë e braktisur, ne po ia rikthejm bukurinë me punën tonë!  Shumë shpejt do...

  Ky është kabineti i Kryeministrit Hoti

  Javën e ardhshme pritet që të formohet qeveria e re e Kosovës, ndërsa "Koha.net" ka publikuar sot një listë,...

  Muhamed Zeqiri , i infektuar me COVID-19, bashkë me bashkëshorten dhe foshnjën 3 muajsh

  Ndërsa në 24 orët e fundit nga kryerja e 771 testeve kanë rezultuar pozitiv me COVID-19, 62 persona, Presidenti...

  - Marketing -

  - Marketing -
  - Marketing -