More

  Subvencione për zejtarët e Shkupit nga Qyteti, të aplikohet deri më 15 dhjetor

  - Marketing -
  Shumë zejtarë këtë vit do të mbështeten financiarisht nga Qyteti i Shkupit. Me gjithsej një milion denarë Qyteti do të subvencionojë Qyteti do të subvencionojë furnizim të veglave të nevojshme dhe repromaterialeve, duke mbuluar 80 për qind të vlerës, por jo më shumë se 50.000 denarë për person, me përfshirje të tatimit personal të të ardhurave.

  Mbështetja vlen për vegël dhe repromaterial të furnizuar prej 01.01.2020.

  Konkursi tashmë është shpallur dhe do të zgjasë përfundimisht me 15.12.2020. Do të realizohet sipas parimit “i pari që vjen, i pari shërbehet”, deri në shterjen e mjeteve të parapara me Buxhetin e Qytetit të Shkupit për vitin 2020.

  Qëllimi i subvencionimit, siç kumtoi Qyteti, është të nxitet zhvillimi i zejeve tradicionale në zhdukje.

  Të drejtë pjesëmarrjeje në konkursin publik kanë zejtarët të cilët nuk kanë marrë mjete buxhetore nga projekte për subvencionim nga burime të tjera, zejtarë të cilët janë të regjistruar në pajtim me Ligjin për ushtrim të veprimtarisë zejtare dhe ushtrojnë veprimtari zejtare në zhdukje.

  Kërkesa për subvencion së bashku me dokumentacionin e kompletuar duhet të parashtrohet në zarf të mbyllur përmes Arkivit të Qytetit të Shkupit në adresën: Qyteti i Shkupit, Sektori për zhvillim ekonomik lokal, bul. “Ilinden” nr.82, 1000 Shkup (me shenjën – Paraqitje për konkursin publik për subvencionim të zejtarëve për furnizim të veglave të nevojshme dhe repromaterialeve për zejet në zhdukje në qytetin e Shkupit), më së voni deri më 15.12.2020.

  Kërkesa mund të parashtrohet edhe me anë elektronike, me çka dokumentacioni i kompletuar i cekur në kërkesë, duhet të parashtrohet i skenuar në e-mail adresën subvencii.zanaetchii@skopje.gov.mk..

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Heroina me shami në vijën e parë të luftës me Koronavirusin

  Ndërsa shoqëria vazhdon të merret me debatin “ekziston apo nuk ekziston virusi” kjo është çështja”, disa të tjerë janë...

  Digjet vetura qeveritare. Ja detajet..

  Mëngjesin e sotëm ka shpërthyer zjarr në rrugën “Dimitar Vllahov”, ku është djegur një veturë “Audi A4” në pronësi...

  Sela dhe Gashi, takim me Kurtin në Prishtinë

  Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela dhe ai Alternativës, Afrim Gashi kanë takuar sot në Prishtinë kryetarin e...

  Kryetari i Odës ekonomike në vizitë te “Dauti Komerc”

  Sh.A Dauti Komerc mirëpriti në vizitë kryetarin e OEMVP-së z.Nebi Hoxha që në kuadër të programit të 15 vjetorit të...

  - Marketing -

  - Marketing -
  - Marketing -