More

  Sulejman Rexhepi: UÇK është simbol që s’guxon të baltoset

  Shkruan: Ish Reisi Sulejman Rexhepi

  Gjatë ditës së sotme opinionin tonë e tronditi lajmi për bastisjen e zyrave të OVL UÇK në Prishtinë me ç’rast u arestua Kryetari i veteranëve te UÇK Hysni Gucati e më vonë edhe nënkryetari Nasim Haradinaj. Një akt i këtillë, kushdo që po e inicon dhe po e realizon, qartë është i drejtuar kundër vlerave të luftës çlirimtare të shqiptarëve dhe ndaj figurave më emblematike të kombit që nuk kursyen asgjë për të larguar okupuesin nga Kosova dhe për të hapur shtigjet për krijimin e një shteti demokratik.

  Duke pasur respekt të pakufishëm për UÇK dhe për veteranët e sajë dhe duke çmuar lartë personalitetet e Hysni Gucatit dhe Nasim Haradinajt, jam i sigurtë se ata do e dëshmojnë pastërtinë e angazhimit të tyre në radhët e UÇK që është simbol krenarie për të gjithë shqiptarët anembanë trojeve tona etnike. Në këtë drejtim, konsideroj se aksioni i sotëm për arestimin e Hysniut dhe Nasimit ishte i panevojshëm dhe jodinjitoz sepse ata, sikurse edhe të gjithë luftëtarët e UÇK nuk kanë çfarë të fshehin dhe përherë kanë qenë të gatshëm të dalin përpara çdo gjyqi të ndershëm e korekt vendor e ndërkombëtar për të dëshmuar angazhimin e vetë në luftë.

  Me këtë rast, e shprehi pakënaqësinë time dhe të të gjithë shqiptarëve nga fakti se përpara syve tanë po zhvillohet një proces i neveritshëm i zëvendësimit të fatit të viktimës dhe agresorit.

  /Derveni.info

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Izmit Nura emërohet zv/drejtor në Agjensionin për Emigracion

  Qeveria në seancën e sontme ka emëruar një pjesë të drejtorëve nëpër institucione të ndryshme ndërkohë që edhe ka...

  Kjo është lista e drejtorëve të emrëuar sonte nga Qeveria

  Qeveria në seancën e sontme ka emëruar një pjesë të drejtorëve nëpër institucione të ndryshme ndërkohë që edhe ka...

  Avni Rustemi emërohet zv/drejtor i Agjensisë për Rini dhe Sport

  Kryetari i Forumit Rinor të Bashkimit Demokratik për Integrim, Avni Rustemi u emërua zv. Drejtor i Agjencisë për Rini...

  Ekspozitë restrospektive e piktorit akademik Reshat Ameti në Galerinë Nacionale

  Në Galerinë Nacionale te Republikës së Maqedonisë së Veriut do të vendoset një ekspozitë retrospektive e piktorit akademik Reshat...