More

  UNT: Mr. Blerant Ramadani prezantoi punimin me temë: “Gjenerimi i vitit tipik meteorologjik për implementim në sistemet fotovoltaike”

  Universiteti “Nënë Tereza” në Shkup vazhdon me organizinin e “Brown Bag Seminar Series” si një praktikë e re pranë UNT-së, gjegjësisht në hapësirat e Fakultetit të Shkencave Teknike (FSHT) u mbajt seminari i dytë në kuadër të serisë së seminareve që do të organizon ky fakultet në të ardhmen të quajtura “Brown Bag Seminar Series”, dhe të njejtët do të koordinohen nga profesoresha Doc. dr. Zana Beqiri Luma.

  Gjatë seminarit të sotshëm, asistenti Mr. Blerant Ramadani prezantoi punimin me temë: “Gjenerimi i vitit tipik meteorologjik për implementim në sistemet fotovoltaike” .

  Fillimisht asistenti Blerant Ramadani dha një shpjegim për burimet e ripërtëritshme të energjisë, rëndësinë e tyre për të siguruar energji të “pastër” dhe sfidat gjatë realizimit të projekteve në këto fusha.

  Pjesa e dytë e seminarit vazhdoi me prezentimin e qëllimit të punimit shkencor i cili kishte të bëj me krahasimin e të dhënave për rrezatim solar, të gjeneruara nga pesë baza stacionare nga matje satelitore (katër baza stacionare të PVGIS dhe një e Nasa) dhe gjenerimi i vitit tipik meteorologjik ( Typical Meteorological Year (TMYP)) për një lokacion në periferi të Shkupit (Lokacioni ku planifikohet të ndërtohet spitali i ri shtetror). Kjo metodë për gjenerimin e TMY mund të aplikohet edhe ne lokacione tjera nga ku të dhënat për rrezatimin solar mund të shfrytëzohen për të projektuar sisteme fotovoltaike me softwere të ndryshme si PVSYST.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  356 raste të reja me Covid-19 dhe 15 viktima

  Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se brenda 24 orëve janë bërë 1906 testime, ndërsa janë regjistruar 356 raste të reja me Covid-19. Sot...

  Ja gjendja e Liqenit Treska në Saraj

  Liqeni Treska ka marë një pamje të trishtueshme. Maqineri e rëndë ka filluar punën për dislokimin e objekteve dhe...

  Arkivol para EVN, Shqiptarët janë vik timë e kësaj kompanie

  Një aksion nga shoqata Boll Mo me më shumë domethënie. Sot para EVN-së pjesëtar të kësaj shoqatë kanë vendosur një...

  Grubi: Njohja e diplomave të administratorëve, prioritet i imi

  Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë dhe Ministri për sistem politik, Artan Grubi ka nënvizuar se avancimi i administratorëve është...