More

  Hoxha: Qeveria nuk heq dorë nga ekipi urgjent me helikopter për kërkim dhe shpëtim

  Pas përfundimit të pandemisë me KOVID – 19, Qeveria përsëri do të shpallë thirrje publike për krijimin e një sistemi urgjent mjekësor me helikopter, sepse marrëveshja fillestare nuk mund të zbatohej për shkak të kohëzgjatjes së gjatë pandemisë dhe u ndërpre, paralajmëroi sot zëdhënësi i qeverisë, Muamet Hoxha.

  “Marrëveshja për krijimin e një partneriteti publik-privat për krijimin e një platforme moderne bashkëkohore organizative si një bartës efikas i sistemit urgjent mjekësor me helikopterë në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe shërbimeve me helikopter për kërkim dhe shpëtim u ndërpre me vendim të seancës së 26-të të Qeverisë . Zbatimi i marrëveshjes, e cila kërkonte detyrime nga të dy palët – shteti dhe operatori, nuk ishte i mundur për shkak të kohëzgjatjes së gjatë të pandemisë dhe për këtë arsye është ndërprerë, tha Hoxha në përgjigje të një pyetje në konferencën e sotme për shtyp në Qeveri.

  Qeveria, siç tha, nuk do të heqë dorë nga projekti dhe pas përfundimit të krizës së shkaktuar nga pandemia me KOVID-19, do të shpallet thirje publike e re, ndërsa opinioni do të informohet sapo të merret vendim për shpallje të thirrjes.

  Theksoi se jeta njerëzore nuk ka çmim, ndërsa kur bëhet fjalë për shpëtimin e jetës njerëzore, të gjithë duhet ta japin më të mirën e tyre, ndërsa të mos distancohen nga përgjegjësia.

  Lidhur me bariun nga Kratova i cili ishte transportuar në një barelë për pesë orë për shkak të pamundësisë për të gjetur një automjet për transportin e tij nga terreni i paarritshëm, ai tha se nga Kabineti i zëvendëskryeministrit për luftë kundër korrupsionit dhe krimit, Lupço Nikollovski tashmë janë dërguar shkresa dhe janë kërkuar raporte të hollësishme për rastin nga kryetari i Komunës së Kratovës, nga qendra për menaxhim me kriza dhe nga MPB-ja.

  “Për ngjarjen tragjike nga QMK-ja dhe MPB-ja është kërkuar të kryhet kontroll i brendshëm për t’i kontrolluar zyrtarët kompetentë për këtë çështje. Synimi është pastrimi i çështjes, të lokalizohet menjëherë përgjegjësia dhe të merren masat e duhura”, tha Hoxha.

  [adsforwp id=”30090″]

  Burger

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Ibrahimi: Zaevi e Mickoski veç mund të fotografohen bashkë

  Zeqirja Ibrahimi nga Alternativa, u ka bërë thirrje të gjithë deputetëve shqiptar që të mos lejojnë ndryshimin e ligjit...

  Hoxha: Qeveria nuk heq dorë nga ekipi urgjent me helikopter për kërkim dhe shpëtim

  Pas përfundimit të pandemisë me KOVID – 19, Qeveria përsëri do të shpallë thirrje publike për krijimin e një...

  Herolind Nuredini talenti shqiptarë nga Tetova që po shkëlqen në Kart Racing

  Me shqiponjën dykrenare të stampuar në kokore, Herolind Nuredini, “fluturon” në pistat e Kart Racing, me ëndrrën e madhe...

  Arabia Saudite me vendime të reja, do të rritet numri i vizitorëve në Qabe

  Drejtoria e Përgjithshme e Punëve të Mesxhid al-Haram dhe Mesxhid-i Nebevi morën vendime të reja në lidhje me numrin...