More

  Inspektorët e Tregut në aksion!


  Inspektorati Shtetëror i Punës njoftoi se me hyrjen në fuqi të ndryshimeve ligjore dhe plotësimeve të Ligjit për Marrëdhënie Pune për të dielën ditë jopune, prej sot do të vendosë kujdestari të dielën nëpër rajone, në të cilat punëtorët mund të denoncojnë nëse iu janë shkelur të drejtat në lidhje me punën në të dielën.

  “Njoftohen të gjithë punëdhënësit se prej 01.01.2022 hyjnë në fuqi ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për Marrëdhënie Pune (Gazeta Zyrtare e RMV-së nr.288/2021) me të cilat në nenin 134 paragrafi 2 është rregulluar se ‘ditë e pushimit javor është e diela’, përkujton Inspektorati.

  Ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për Marrëdhënie Pune (Gazeta Zyrtare e RMV-së nr.288/2021) mund t’i gjeni në linkun në vijim: https://dit.gov.mk/?page_id=624  dhe Rregulloret të cilat dalin nga ndryshimet dhe plotësimet e ligjit, mund t’i gjeni në linkun në vijim: https://dit.gov.mk/?page_id=622

  Punëtorët te punëdhënësit e tregtisë me shumicë dhe pakicë, ditën e pushimit vjetor e shfrytëzojnë në përputhje me Ligjin për ndryshime dhe plotësime të Ligjit për tregti (Gazeta zyrtare nr.295/2021), të cilin mund ta gjeni në linkun në vijim: https://dit.gov.mk/?page_id=624

   

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Vazhdon seanca për zgjedhjen e Qeverisë së re

  Në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut është duke u zhvilluar dita e dytë e diskutimit për Qeverinë e re. Pas...

  1 348 raste, 8 të vdekur nga KOVID-19 në Maqedoninë e Veriut

  Ministria e Shëndetësisë ka informuar se në 24 orët e fundit janë bërë 6 141 testime ndërsa janë regjistruar...

  Rregullohet dhe zbukurohet hyrja e fshatit Kopanicë

  Fshati Kopanicë i Sarajit dhe banorët kanë shfrytëzuar ditë të ngrohta për rregullimin e hyrjes së fshatit. Rrespektivisht banorët...

  Kolonë e gjatë me kilometra në Kodrën e Diellit

  Koha e bukur me diell dhe temperaturat e përshtatshme sot kanë nxitur banorët e Maqedonisë që në numër tejet...