More

  Koordinator i Digital School Macedonia në SARAJ, zgjidhet magjistri i Inzhinerisë Softuerike prof. Burim Rexhepi


  Digital School është një institucion privat i cili ofron kurse teknologjike dhe programimit për fëmijë nga 8 deri në 18 vjeç. Është themeluar për ngritjen e vetëdijes për të rinjtë që e duan programimin dhe kan njohuri në Informatikë dhe si rezultat i domosdoshmërisë që kanë fëmijët për të mësuar dhe për të fituar njohuri mbi spektrin e IT-së.

  Digital School përdor një kurrikul të ndërtuar me porosi bazuar në kurrikulën amerikane, e cila mëson hap pas hapi shkencat kompjuterike, konceptet e programimit dhe logjikën e programimit që i bën fëmijët të pavarur në çdo gjuhë programimi që duan të përdorin.
  Përveç mësimit të kodimit të programeve kompjuterike, në Shkollën Dixhitale fëmijët mësojnë edhe për shkencat kompjuterike dhe kulturën dixhitale, ku marrin mësime të gjera mbi sjelljen e tyre në internet dhe se si mund të ndikojë tek ata dhe njerëzit përreth tyre. Ata gjithashtu mësojnë se si të mbrohen në internet duke u kujdesur për gjurmën e tyre dixhitale dhe qytetarinë dixhitale.
  Sot Shkolla Digjitale operon në pesë lokacione në Maqedoni, dy lokacione në Çair, Tetovë, Dibër, Gostivar dhe tash në Saraj dhe numëron më shumë se 500 studentë aktivë dhe staf profesional në fushën e IT-së.

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Alarm në qendër të Shkupit

  Televizioni Klan Maqedoni para pak minitash ka raportuar se eshte bllokuar një pjesë e qendrës së Shkupit. Ja edhe postimi...

  Alternativa pritet të marrë 2 ministra 3 zv/ministra dhe 25 drejtori

  Bekim Sali nga Alternativa për TV21 është deklaruar në lidhje me zërat se Alternativa synon të merr Ministrinë e...

  Austri, 7 mijë euro gjobë ose burg për ata që refuzojnë vaksinën

  Ata që refuzojnë vaksinimin në Austri pasi masa për vaksinimin e detyrueshëm të hyjë në fuqi do të gjobiten...

  Ambasada e Gjermanisë në Shkup jep njoftimi, nga ky muaj do të ndryshojnë terminet për viza pune

  Ambasada e Gjermanisë në Shkup njofton se nga muaji shkurt do të ndryshojnë terminet për viza pune dhe se...