More

  Matura shtetërore, nxënësit deri më 5 mars t’i paraqesin provimet që do t’i kalojnë


  Në vend të tre provimeve eksterne dhe një intern, nxënësit e shkollave të mesme në vitin e fundit do të japin dy provime eksterne dhe dy interne dhe detyrë projektuese të maturës shtetërore, ndërkaq në pajtim me marrëveshjen e  arritur me Qeverinë, më së voni deri më 5 mars duhet sërish t’i regjistrojnë provimet që do t’i kalojnë, përkatësisht kanë mundësi t’i ndryshojnë ato që i kanë paraqitur.

  Në takim me kryeministrin Zoran Zaev, Unioni i nxënësve të shkollave të mesme u dakordua të kenë dy në vend të tre provimeve eksterne, me atë që provimi i tretë ekstern hiqet në rang të provimit interne, së bashku me provimin tjetër intern që tashmë e kanë për ta kaluar. Në vend se prej 29 majit, kalimi i matures shtetërore është shtyrë për një javë dhe sesioni i provimeve do të fillojë prej 5 qershorit.

  /Derveni.info

  [adsforwp id=”30090″]

  Burger

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Arrestohen dhjetëra persona për falsifikim të dokumenteve të udhëtimit mes tyre edhe polic

  Aksion i madh policor është duke u realizuar nga Ministria e Punëve të Brendshme në Shkup Deri më tani, siç...

  SI TË JENI TË SUKSESSHËM EDHE NËSE NUK DËSHIRONI TË BËHENI MENAXHER/E?

  ​ Si të jeni të suksesshëm edhe nëse nuk dëshironi të bëheni menaxher/e? Ka njerëz të cilët ëndërrojnë të marrin...

  Autobusët në Shkup do të qarkullojnë deri në ora 20:00

  Për shkak të orës policore, e cila prej sot fillon në ora 20:00, ndryshimet në qarkullim do të kenë...

  23 shkelje të orës policore, 481 gjoba për mosmbajtje të maskës

  Nga ora 22:00 e ditës djeshme (05.04.2021) deri më sot në ora 05:00 Ministria për Punë të Brendshme ka...