More

  Përfundon pushimi dimëror për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme

  Për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme sot është dita e fundit e pushimit dimëror që zgjat nga 31 dhjetori. Nesër do të vazhdojnë gjysmë vjetorin e dytë të vitit shkollor 2020/2021 dhe do të kthehen në mësime – para pajisjeve TI ose në bankat shkollore.

  Në përputhje me ndryshimet në Kalendarin për organizimin e punës së shkollave (fillore dhe të mesme), gjysmë vjetori i parë i këtij viti shkollor filloi një muaj më vonë, përkatësisht më 1 tetor, ndërsa numri i ditëve të mësimdhënies është zvogëluar nga 180 në 159.

  Sot është edhe dita e fundit për dërgimin e postave elektronike në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës me komente, propozime dhe sugjerime për draft-konceptin për arsimin fillor i cili është vendosur në ueb faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.

  Ministrja, Milla Carovska të premten kumtoi se edhe pasi të mbaroj afati për komente me email (20 janar), do të vazhdojnë debatet gojarisht me të gjithë ata që janë të përfshirë në procesin për, siç tha ajo, “pastrimin e dilemave që janë imponuar me dashje ose pa dashje në opinion”.

  Burger

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Delegacion i ‘El Hilal’ takim me kreun e qytetit të Shkupit

  Një delegacion i El Hilalit i përbërë nga Behixhudin Shehapi, kryetar, Talat Sadiku, nënkryetar dhe Ali Sadiku, sekretar u...

  Gjermania i dha lamtumirën Angela Merkel me gjashtë minuta duartrokitje të vazhdueshme

  Gjermania i dha lamtumirën Angela Merkel me gjashtë minuta duartrokitje të vazhdueshme. Gjermanët e zgjodhën atë për t’i udhëhequr, dhe...

  726 raste të reja, 368 të shëruar dhe shtatë të vdekur nga KOVID-19

  Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë bërë 3 144 testime ndërsa janë regjistruar 726...

  Boban Iliq përfundimisht hyn në burg

  Boban Iliq përfundimisht hyn në burg. Siç bëri me dije për TV SHENJA zëvendës drejtori i burgut të Kumanovës...