More

  Qeveria dhe maturantët arritën marrëveshje

  Matura shtetërore do të filloj më 5 qershor, në vend të datës 29 Maj. Do të mbahen katër provime, dy interne dhe dy eksterne. Qendra Shtetërore e Provimit do të kthejë provimin në lëndët estetikë-filozofi si provimin e dytë ekstern në shkollat ​​e mesme të artit. Kjo është një pjesë e marrëveshjes finale e arritur mes Qeverisë dhe Unionit të nxënësve të shkollave të mesme.

  Asnjë maturant nuk do të ketë problem të regjistrohet në universitetet vendore ose të jashtme prestigje sepse përsëri do të ketë 4 lëndë të kërkuara për regjistrim në studimet universitare. Mësimdhënësit duhet të ndajnë materialet e provimit intern dhe bazën me pyetje jo më vonë se tre javë para ditës së provimit. Baza me pyetje duhet të përmbajë të paktën 60 dhe më së shumti 100 pyetje”-tha Blendi Hodai, kryetar I UNSHM-së.

  Kryministri Zaev tha se për Qeverinë është e pranueshme gjithçka që është në të mirë të maturantëve.

  Arritëm marrëveshje me çka çdo maturanti do ti mundësohet regjistrimi në fakultet në vend dhe jashtë vendit. Për ne është e pranueshme, gjithçka që është në të mirë të maturantëve. Jemi të vetëdijshëm se jemi në kohë pandemie dhe e pamë të arsyeshme që maturantëve t’ju dalim në pah”-pohoi Zoran Zaev, kryeministër.

  Marrëveshja u jep mundësi maturantëve t’i ndryshojnë provimet e paraqitura. Afati i fundit për ndryshime eventuale është data 5 mars. Gjithashtu do të krijohet një grup pune midis Byrosë për Zhvillimin e Arsimit dhe Unionit që do të vendosë për shkurtimin e programeve të provimeve eskterne. Ndërkohë, universitetet obligohen të publikojnë se cila nga lista e lëndëve interne është adekuate për programet e tyre të studimit.

  [adsforwp id=”30090″]

  Burger

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Zgjedhjet lokale/ Menduh Thaçi: Koalicion me të gjithë përveç me BDI-në

  Ish kryetari i komunës së Tetovës Sadi Bexhetit do të kërkojë edhe një mandat nga qytetarët e Tetovës si...

  Spanja nis sezonin veror, maska do të mbahet edhe brenda në ujë

  Spanja e ka nisur sezonin veror për këtë vit, ndonëse e goditur më fortë se kurrë në sektorin jetik...

  Në Bllacë u inauguruan “Muri i Kujtesës” dhe parku “Hasan Prishtina”

  Sot në brezin ndërkufitar në mes të Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut, aty ku para 22 viteve kishte ndodhur...

  Sadi Bexheti shpalli kandidaturën për kryetar të Komunës së Tetovës

  Partia Demokratike Shqiptare e shpalli kandidaturën për kryetar të Komunës së Tetovës. Kandidati i PDSH-së për të parin e...