More

  Tërhiqet libri i Gjeografisë me përmbajtje fyese ndaj shqiptarëve

  Ministria e Arsimit dhe Shkencës informon se teksti shkollor nga lënda e Gjeografisë për vitin e dytë -arsim mesëm është tërhequr nga përdorimi. Nga MASH njoftojnë se ministrja Milla Carovska sot ka nënshkruar vendimin e Komisionit me të cilin kërkohet tërheqja e tekstit shkollor.

  “Komisioni konstaton se teksti shkollor është i stërngarkuar me të dhëna tjera statistikore dhe fakte që nuk korrespondojnë në përputhje me qasjen didaktiko-metodologjike për moshën e fëmijëve. Gjithashtu, në disa përmbajtje mësimore në tekstin shkollor, janë shkelur parimet e paprekshmërisë së kulturës, historisë dhe vlerave të tjera të qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, gjë që është në kundërshtim me Ligjin për Tekstet për Arsim Fillor dhe të Mesëm”, thonë nga MASH.

  [adsforwp id=”30090″]

  Burger

  TË NGJAJSHMEARTIKUJ
  Rekomanduar për ju

  Të fundit

  Disa nga vetitë e një mësuesi të mirë

  Mësimdhënia është një dhuratë që duket se vjen natyrshëm për disa, të tjerët duhet të punojnë jashtë orarit për...

  Zgjedhjet lokale/ Menduh Thaçi: Koalicion me të gjithë përveç me BDI-në

  Ish kryetari i komunës së Tetovës Sadi Bexhetit do të kërkojë edhe një mandat nga qytetarët e Tetovës si...

  Spanja nis sezonin veror, maska do të mbahet edhe brenda në ujë

  Spanja e ka nisur sezonin veror për këtë vit, ndonëse e goditur më fortë se kurrë në sektorin jetik...

  Në Bllacë u inauguruan “Muri i Kujtesës” dhe parku “Hasan Prishtina”

  Sot në brezin ndërkufitar në mes të Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut, aty ku para 22 viteve kishte ndodhur...